ZIP Schiedam

Go Infra is gevestigd op het Zuid-Holland Infra Park (ZIP). Heb je een vraag over ZIP of wens je meer informatie?

Wat heeft het Zuid-Holland Infra Park te bieden

Go Infra is gevestigd op het Zuid-Holland Infra Park (ZIP) dat uitgerust is met moderne les faciliteiten en praktijkruimten en kan daarmee aan vrijwel elke scholingsvraag vanuit de sector voldoen. ZIP is gelegen op één van de best bereikbare locaties in Zuid-Holland, het NS station Schiedam. Waar trein, bus, metro en tram samenkomen. Daarnaast is er een directe aansluiting op de snelweg A20.

Onderwijs

Op het Zuid-Holland Infra Park verzorgt het Techniek College Rotterdam de MBO-onderwijsinstelling vrijwel al het onderwijs voor de civiele techniek en de grond-, weg- en waterbouw voor de niveaus 1,2,3 en 4. Ook de beroepsopleidingen voor werknemers uit de sector kunnen er worden gevolgd dit in samenwerking met SOMA-bedrijfsopleidingen. De doorlopende leerlijn vmbo-mbo met het keuzevak infra wordt eveneens gehouden op het ZIP. Hiermee wordt de drempel naar het MBO onderwijs verlaagd en de doorstroom bevorderd.

Praktijktraining

Op ZIP verzorgt GO Infra praktijktrainingen voor leerlingen die een bbl-opleiding volgen. Ook zijn er praktijktrainingen voor derden, gemeenten en bedrijven die hun werknemers willen bijscholen. Het afnemen van Proeve van bekwaamheid behoort tot de mogelijkheden. Verder zijn er faciliteiten voor de cursus veilig werken op wegen voor training en examen. We beschikken ook over grondverzetmachines om de Leerling machinist de basisvaardigheden te leren.

Praktijkexamen

Wist u dat u voor het afnemen van het praktijkexamen voor de grond, weg. en waterbouw opleidingen terecht kunt op het opleidings en examencentrum ZIP. Dit doen we in een geconditioneerde omgeving. Hierbij maken wij gebruik van de Concreet onderwijsproducten en het digitaal examenplatform. Het gehele examen proces leggen wij voor het bedrijf en de roc’s vast via het examenplatform infra. Dit platform wordt beheerd door Concreet Onderwijsproducten. Ongeacht hoe het roc het proces inricht in alle gevallen zorgt het examenplatform infra dat alle stappen van de praktijkexamens geborgd zijn.

Zuid-Holland Infra Park waar leren en werken in de civiele techniek, beter bekend als grond-, weg-en waterbouw, bij elkaar komt!

Meer weten over SPG Zuid-Holland?
We helpen je graag met het beantwoorden van je vragen.

Meer weten over SPG Zuid-Holland?
We helpen je graag met het beantwoorden van je vragen.